top of page

Jānis Ūbelis - 2021 sezonas veiksmīgākais debitants

Turpinot iepazīstināt ar 2021. gada ABC Race pilotiem, šoreiz par sevi pastāstīs Jānis Ūbelis, kurš ir šo sacīkšu debitants. Pieņemot izaicinājumu stūrēt Honda Civic, Jānis Ūbelis uzrāda lielisku rezultātu un pēc pieciem ABC RACE posmiem, kopvērtējumā ir izvīrzījies pārliecinošā vadībā.

Jānis stāsta: “Autosports līdz 2018. gadam manā dzīvē ir bijis diezgan svešs un nezināms hobijs. Līdz tam vienmēr ir paticis pamēģināt ko jaunu - esmu nodarbojies un trenējies tādos sporta veidos kā volejbols, vieglatlētika, ūdens slēpošana, riteņbraukšana un citos. Līdz tam vienīgā sportiskā braukšana bijusi draugu lokā ar kartingiem. 2018.gadā iegādājoties savu pirmo sportisko ielas automašīnu - BMW E92 M3 un noķēru “āķi lūpā”. Sāku apmeklēt MANO Motorsport events auto šosejas treniņus, jo sapratu, ka ar šo auto varu uzlabot savas braukšanas prasmes tikai drošā vidē jeb autotrasē kopā ar braukšanas instruktoru.”

“Aizvadot pirmo vasaru, braucot treniņus Biķernieku trasē un pienākot ziemai sapratu, ka ir vajadzīgs vēl viens auto - ziemas trasēm. Tika iegādāts un sagatavots BMW E36 ar kuru jau aizvadīju pirmās ziemas sacensības Biķernieku trasē, 333 un Vidzemes kausā , kur tiku pie pirmajiem pjedestāliem.”

“Par ABC RACE uzzināju 2020.gadā, kad mans draugs Kārlis Ozoliņš ņēma dalību savā pirmajā sezonā. Redzot, cik aizraujošas cīņas notika šajā auto šosejas seriālā ar mazjaudīgiem auto bija patiesa interese izmēģināt to. Pateicoties komandai Degviela Motorsport 2020.gada vasarā bija iespēja izmēģināt Biķernieku trasē viņu Suzuki Swift un HONDA Civic, kas bija tā gada čempiona auto. Startēt 2021.gada ABC RACE sezonā līdz pat ziemai nebija manos plānos, līdz saņēmu piedāvājumu no Degviela Motorsport būt viņu HONDA Civic pilotam. Izaicinājums tika pieņemts un nu jau apgūstu jauno hobiju - auto šoseju.”

“Zinot kādus apļa laikus uzstāda citi braucēji un, lai pietuvotos tam esmu aizvadījis praktiski visus šogad organizētos auto šosejas treniņus. Sākotnēji bija ļoti grūti saprast, kur trasē vēl varu nodzēst 5-7 sekundes no sava apļa laiku, ja gāzes pedāli Hondai praktiski neatlaižu. Ar video analīzi un ieklausoties citos braucējos, tomēr sasniedzu sev vēlamo apļu laiku rezultātus.”

“Pirms pirmā posma “Dewalt GRAND PRIX” bija manāms uztraukums, jo bija daudz nezināmā par kopējo startu un kā visiem 15 auto iebraukt pirmajā līkumā nesatriecoties, bet pašam negaidot sanāca lieliska debija ar otro vietu pirmajā ABC Race 2021. gada sezonas posmā, kā arī dienas ātrākais laiks - 1:47.255.”

Arī nākamajos posmos Jānis Ūbelis kāpa uz goda pjedestāla un uzrādīja lielisku rezultātu. Otrajā posmā Igaunijas “Porsche Ring” trasē Jānis ierindojās 3. vietā. Trešajā posmā “Biķernieku trases” auto aplī un ceturtajā posmā Igaunijas “Porsche Ring” trasē sasniedzot labākos rezultātus un stāvot uz augstākā pjedestāla pakāpiena saņemot 1. vietas titulus. Un ļoti aizraujošā, azartiskā braucienā piektajā posmā, kas norisinājās Lietuvas “Nemunas Ring” trasē, Honda Civic piedzīvoja nopietnu sadursmi, bet neraugoties uz to Jānis Ūbelis ierindojās 2. vietā.

Spraigākās cīņas Jānim šajā sezonā bijušas ar Artūru Virbuli un Ernestu Skulti, kuri attiecīgi ieņem otro un trešo vietu 2021. g. sezonas kopvērtējumā. Vairākkārt Jānim nāciet arī piekāpties, kā arī piedzīvota neveiksmīga avārija Lietuvas sacensībās.

Jānis turpina: “Mērķis ir nobraukt pilnu ABC RACE sezonu un tad jau redzēs kādas iespējas dzīve piespēlēs. Iesaku jebkuram auto entuziastam atrast iespēju un izbraukt ar īres ABC RACE auto, lai saprastu, ka ar 80 zs trasei sagatavotu auto var gūt ne mazāk adrenalīna kā ar daudz jaudīgāku ielas sporta auto.”

Pirms noslēdzošā posma Jānis atrodas 2021. gada kopvērtējuma vadībā un sev jau ir nodrošinājis garantētu 3. Vietu, taču cīņa par pirmo un otro vietu vēl ir priekšā. Noslēdzošais 6. posms “Motul Grand Prix” notiks Biķernieku trasē 25. septembrī, kur tiks nokaidrots ABC Race 2021. gada čempiona titula ieguvējs.





407 views0 comments
bottom of page