top of page
Writer's pictureKārlis Priedītis

Autosports Eiropā: Polijas mazlitrāžas mono klase – KIA Platinium Cup.

Updated: Mar 27, 2019


Polijas KIA Platinium Cup startē ar KIA Picanto automašīnām, kuras nodrošina KIA Oficiālais dīleris Polijā. Aprīkoti ar standarta 1.2l dzinējiem, kuri attīsta 100 zirgspēkus pie auto svara 850kg padara tās par ļoti dinamiskām sporta mašīnām. Līdzīgi kā ABC Race, KIA Platinium Cup aizliedz jebkādu dzīnēja uzlabojumus un jāpēk detaļas pie oficiālā KIA Dīlera ar īpašo seriāla dalībnieka atlaidi. Kia Picanto ir ļoti vienkārša, bet tajā pašā laikā moderna automašīna ar prognozējamu uzvedību trasē. Šādu pilnīgi jaunu, sagatavotu sporta automašīnu izmaksas nepārsniedz 47000 zlotu, jeb aptuveni 11000eiro.

2006. gadā izveidotais KIA Platinium Cup jau no pirmās dienas piesaistīja jauniešu un citu interesentu uzmanību kā lielisks pirmā lielā sporta seriāls ar sabalansētām izmaksām, kur uzsvars tiek likts uz dalībnieka taltantu, braukšanu prasmju izkopšanu un trases pārzināšanu. Šo seriālu augsti novērtē gan jaunieši, gan pieredzējuši autosportisti, sacensībās ir ļoti sīvas un iespēja parādīt sevi netikai polijas trasēs, bet arī pasaules slavenajās F1 trasēs.

Kia Platinium Cup šosezon aizvadīja 6 posmus ar diviem braucieniem katrā posmā viesojoties Ungārijas Hungaroring trasē, Austrijas RedBull trasē, Polijas Poznań trasē, Slovākijas Slovakiaring, Čehijas Autodrom Most un Beļģijas Zolder trasē.

Sezonas noslēguma balvu pasniegšanas cerimonijā čempions saņēma galveno balvu 35000 zlotu, jeb aptuveni 8100 eiro.

21. Oktobrī Beļģijas Zolder trasē noslēdzās Polijas KIA Platinium Cup sezona ar jaunu uzvarētāja rekordu-15 gadi pirmās vietas iguvējam! Tiesa, konkrētais jautnietis nav vienīgais, kurš lika par sevi manīt, jo šis seriāls katru gadu piesaista ar vien vairāk jaunos sportistus un šogad tika lauzts jaunākā dalībnieka vecuma rekords-13 gadi! Jaunie dalībnieki augsti novērtē seriālu kā lieliskas kāpnes viņu autosportista karjierām un ir gatavības pilni tiekties uz augšu.

Čempionātam varat sekot kiaplatiniumcup.pl un viņu soc. tīklos.


Raksta autors - Mārtiņš Skulte


113 views0 comments

Comments


bottom of page