top of page

Autosports Eiropā: Polijas Super S cup aizvada debijas sezonu.

Updated: Mar 27, 2019


2018. gads polijas autošosejā iegājis vēsturē ar jaunas klases debiju. Super S Cup startē ar vienādām Mini Cooper S automašīnām, kuras būvēja un apkalpoja organizatoru izvēlētā darbīca, lai sacensības notiktu ar identiskām automašīnām, sīvām cīņām un pierādītu braucēja meistarību.

Super S Cup līdzīga kā ABC Race tika izveidots ar mērķi, lai būtu iespēja par sabalansētām summām uzsākt savas gaitas autosportā un konkurētspējīgu vidi. Mini Cooper organizatoru redzējumā ir ideāla bāze sporta automašīnai: “Vairāki faktori veicināja MINI izvēli. Tā ir salīdzinoši lēta automašīna, kas jau rūpnīcas versijā piedāvā ļoti labu veiktspēju un pievilcīgu izskatu. Zīmolam ir bagāta sporta vēsture, tāpēc netrūkst profesionālu rezerves daļu. Turklāt MINI bieži tiek izmantots kā otrais vai trešais automobilis, tas nozīmē, ka ir iespējas atrast automašīna lieliskā stāvoklī bez defektiem”.

Līdzīgi kā ABC Race, Super S Cup izmanto monoriepu - Federal FZ-201 pussliku riepas. Visas automašīnas tika būvētas “OMM sp. Z” darbīcā. Visās automašīnās uzstādīti bloķējošie diferencāļi, regulējamie koiloveri, poluretāna bukses, u.c.

Līdzīgi kā ABC Race, uzsvars tiek uzlikts uz ndrošību, līdz ar to tiek pievērsta uzmanība automašīnas un braucēja drošības aprīkojumam. Aptuvenā vienas pilnībā sagatavotas automašīnas vērtība lēšama ap 10 000 Euro.

2018. gadā tika aizvadīti 4 posmi ar diviem braucieniem katrā posmā. Pirmais brauciens tiek aizvadīts pēc kvalifikācijas rezultātiem, bet otrais brauciens pēc pirmā bruaciena rezultātiem apgrieztā secībā, kas veicina apdzīšanas faktoru trasē. Seriāla pirmajā sezonā piedalījās 11 braucēji un cīņa par čempiona titulu nebeidzās līdz pēdējā posma, pēdējā brauciena pēdējiem metriem.


Līdzīgi kā ABC Race, Super S Cup organizators piedāvā auto nomu sacensību laikā, līdz ar to dod iespēju ikvienam interesentam izmēģināt dalību šajā seriālā.

Lai uzzinātu vairāk par šo seriālu aicinam apmeklēt viņu vietni http://superscup.pl un sekot soc. tīklos.


Raksta autors - Mārtiņš Skulte

79 views0 comments
bottom of page