top of page

Pārcelts ABC Race autošosejas kausa 4. posma norises datums!

4. posms ABC Race autošosejas seriāla ieskaitē sākotnēji tika ieplānots 29. jūlija pievakarē, taču kluba biedru sapulcē tika nolemts posmu pārcelt uz 28. jūlijā notiekošo "Baltic Time Attack Series" sacensību dienu un abas sacensības apvienot!

Jau kluba dibināšanas procesā tika izlemts, ka visiem treniņiem un sacensībām jānotiek darba dienu vakaros, lai atslogotu dalībnieku grafiku nedēļas nogalēs un būtu iespēja laiku veltīt ģimenei un citām svarīgām nodarbēm. Tāpat tika nolemts, ka pasākumu norise tiks noteikta vienā konkrētā darba dienā, lai būtu vieglāk saplānot savu laiku un 2019. gada sezonā tās tika noteiktas pirmdienas.

Šāds grafiks dalībniekiem dod optimālas braukšanas iespējas, jo bez mūsu rīkotajiem treniņiem un sacensībām pirmdienu vakaros, "Mano Motorsport events" piedāvā autošosejas treniņus ceturtdienu vakaros, kuros nereti dalību ņem arī ABC Race kluba biedri.

Taču sacensību apvienošana ar "Baltic Time Attack Series" dod braucējiem papildus 15min treniņa laiku, kā arī garākus pārtraukumus starp 1. un 2. braucieniem, kā arī vairāk laika tehniskās komisijas pārbaudēm. Tieši tehniskajām pārbaudēm šajā posmā tiks pievērsta lielākā uzmanība un plānots padziļināti pārbaudīt katru no startējošajām automašīnām, lai novērstu jebkādus iespējamos tehnisko noteikumu pārkāpumus. Visi iepriekš minētie aspekti veicināja klubam kopīgi pieņemt lēmumu par izņēmumu - sacensības aizvadīt brīvdienā.

Kā zināms "Baltic Time Attack Series" pamatā ir sacensības ielas automašīnām, kas ir lieliska iespēja izmēģināt braukšanu Biķernieku trasē pirms spert pirmo soli autošosejas virzienā un tieši par iespēju startēt kopā ar potenciālajiem nākotnes autošosejas braucējiem un iepazīstināt viņus ar ABC Race klubu un autošosejas pamatiem ir vislielākais prieks. Visas dienas garumā ikvienam būs iespēja apskatīt ABC Race dalībnieku automašīnas un uzdot visus interesējošos jautājumus par dalību autošosejas sacensībās.

Sacensību sākums 28. jūlijā plkst. 10:00 (Treniņi)


Provizoriskā sacensību dienaskārtība:

7:30 Reģistrācija

7:30 Tehniskā komisija

10:00 ABC Race treniņš

10:20 Baltic Time Attack 1. kvalifikācija

12:00 ABC Race 1. sacensību brauciens

12:30 Baltic Time Attack 1. sacensību brauciens

15:00 ABC Race 2. sacensību brauciens

15:30 Baltic Time Attack 2. sacensību brauciens

18:30 Apbalvošanas ceremonija


Papildus informāciju par pasākumu var iegūt: www.timeattack.lv


(Foto autori: Mārtiņš Skulte un Edgars Tomsons)

146 views0 comments
bottom of page