top of page
Writer's pictureKārlis Priedītis

Andris Lielgalvis - No sporta kartinga uz ABC RACE

Andris ir pieredzējis sporta kartingists un ABC RACE ir viņa pāreja uz "lielo autosportu". Jau pašos ABC RACE pirmsākumos bija skaidrs, ka tā būs laba platforma ne vien iesācēju ievadīšanai autošosejā, bet arī tādu jauniešu pāreju uz salonauto, kuri no bērna kājas ir "profesionāli" nodarbojušies ar kartingu.

Andris stāsta: "Ar autosportu esmu pazīstams jau no 6 gadu vecuma, kad sāku braukt ar kartingu un piedalīties pirmajās sacensībās. Kartinga sportā biju septiņus gadus, kuru laikā ir izdevies vairākkārt kāpt uz goda pjedestāla. Sasniegumi kartingā, sevis analīze, vēlme pilnveidoties, tēva atbalsts un motivācija mudināja spert nākamo soli, šoreiz jau lielajā autosportā."

Andris turpina:" Autosports ir sporta veids, ko divos vārdos es varētu raksturot: daudzveidība un aizrautība, kas sevī ietver gudrus un svarīgus noteikumus, aizrautīgus un mērķtiecīgus cilvēkus, tradīcijas un pat savu valodu. Sekojot līdz sacensībām iedvesmu man sniedza F1 piloti Mihaels Šūmahers un Airtons Senna, kurš vienā no intervijām teica: “As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high”, kas lika noticēt sev tā pa īstam, ka es to varu un es to darīšu."

"Pagājušā sezona man bija kā ceļojuma sākums uz svešu, neparastu un interesantu zemi, ko vēlos izpētīt, kā pilnvērtīgs dalībnieks.

Par ABC RACE projektu zināju no pašiem pirmssākumiem, bija vēlme un interese pamēģināt, bet ņemot vērā, ka esmu tikai 13 gadus jauns, uz to brīdi man nācās nedaudz pagaidīt... Pagāja aptuveni gads līdz es pirmo reizi izmēģināju ABC RACE automašīnu sporta kompleksā 333."

:ABC RACE projekts uzrunā ar to, ka viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no katra braucēja pieredzes, profesionalitātes, fiziskās un emocionālās sagatavotības, nevis tehnikas, jo ir ļoti ierobežoti tehniskie uzlabojumi automašīnai. Galvenā nozīme ir pilnveidoties un augt, ko iespējams izdarīt regulāri trenējoties un piedaloties sacensībās."

"Mašīnas izvēle bija savstarpēja konsultēšanās ar pieredzējušajiem un saliedētajiem ABC RACE kluba biedriem un galveno sponsoru “Kartinga nams XL Riga”, līdz izvēle krita uz sestās paaudzes “Honda Civic” automašīnu."

"Pagājušā sezona bija diez gan saraustīta “Covid-19” pandēmijas dēļ, tāpēc bija jāpielāgojas kalendāra izmaiņām, bet tas tikai vairoja adrenalīnu braucot trasē līdzās ar vēl 10 automašīnām. 2020. gada sezonā braucu visos 4 kopvērtējuma ieskaites posmos un 1 ārpus ieskaites posmu, kas tika aizvadīti BKSB un Pērnavā “Auto24Ring” trasē."

"Iepriekšējās sezonas augstākais sasniegums bija piektā vieta sacensībās, bet šīs sezonas mērķis ir sasniegt augstākus rezultātus.

Mans šīs sezonas moto ir Dž. Meiera teiciens: “Jo vairāk svīdīsi treniņos,jo mazāk Tu asiņosi kaujā.”

"Pamēģiniet un izjūtiet adrenalīna devu, ko sniedz autosports. Iekāpiet kādā īres ABC RACE auto un izmēģiniet mašīnu trasē!"


291 views0 comments

Comments


bottom of page